Zonovergroten en tropische 38e editie van de LBL Ardennen Classic

De Belgische Ardennen was gisteren het domein van ruim 1.200 fietsers die meededen aan de LBL Ardennen Classic. Tijdens deze heuvelklassieker van Sportorganisatie Le Champion konden deelnemers kiezen uit routes over 80, 130 en 175 km, waarbij zij voor meerdere pittige beklimmingen kwamen te staan. De zomerse temperatuur zorgde bij de fietsers voor de nodige uitdaging, maar voor een nog groter overwinningsgevoel bij de finish. De prachtige omgeving, uitmuntende verzorging en de gezelligheid onder de deelnemers en vrijwilligers maakte deze 38e editie weer tot een succes.

De LBL Ardennen Classic is al jaren een geliefd fietsevenement onder getrainde toerfietsers en wielrenners. Gebaseerd op het parcours van de oudste wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik biedt het parcours wielrenners de unieke mogelijkheid om de Belgische heuvels te trotseren. Deelnemers die hebben deelgenomen aan de langst gereden afstand van 175 kilometers, hebben meer dan 2.500 hoogtemeters overbrugd.

Fietsers aan de drie afstanden stonden zaterdagochtend al vroeg aan de start in Luik. De routes brachten de deelnemers zuidwaarts door de altijd glooiende Belgische Ardennen. Net als de profs aan de voorjaarsklassieker ‘La Doyenne’, werd de rit afgesloten met dé fameuze Roche aux Faucons. Hier kwamen de deelnemers uit het zadel om de snelste te zijn op het Strava-segment, voordat zij de finish in Luik bereikten.

Warme editie
De zon liet zich volop zien en de temperaturen stegen naar tropische waarde. Uit voorzorg had de organisatie van de LBL Ardennen Classic op voorhand besloten om de 230 kilometer van het programma te schrappen. De ingeschreven deelnemers aan deze afstand kregen hierdoor de keuze om een kortere route te fietsen. Daarbij werden de starttijden van alle afstanden vervroegt, waar aanzienlijk gebruik van werd gemaakt. Dit alles om het evenement tijdens de warme omstandigheden op een veilige en verantwoorde manier te laten plaatsvinden.

€ 1.721,50 voor Stichting Nikai 4 Life
Voor de start werd er een cheque van maar liefst € 1.721,50 overhandigd aan Stichting Nikai 4 Life, het officiële goede doel van de LBL Ardennen Classic. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen aan deze stichting. Stichting Nikai 4 Life zet zich in voor kinderen met een rhabdoïde kindertumor. Kinderen met deze vorm van kanker hebben een erg slechte prognose, omdat er voor deze agressieve tumor nog geen gerichte behandeling is. Stichting Nikai 4 Life wil hier verandering in brengen en Nikai`s zoektocht naar “ik hoop dat dit medicijn wel werkt” voortzetten.

Editie 2023

Volgend jaar zal de 39e editie van de LBL Ardennen Classic op 12 augustus plaatsvinden. De inschrijving opent begin 2023. Kijk voor meer informatie op www.lblardennenclassic.nl. Het eerstvolgende fietsevenement op de kalender van Le Champion is de Ronde van de Stelling van Amsterdam op zondag 21 augustus. Inschrijven voor deze zomerse tocht is nog mogelijk tot en met vrijdag 19 augustus.
14-08-2022