Routes

De LBL Ardennen Classic is een échte heuvelklassieker. De afstanden van 80, 130, 175 en 230 kilometer zijn uitdagende routes met veel hoogtemeters. Bekijk hieronder de adembenemende routes en de kaartjes met de indrukwekkende klimprofielen van elke afstand! Klik op de kaartjes voor een vergroting van de afbeelding.

230 km

De 230 kilometer is er eentje voor de goed getrainde wielrenner. De fietsers gaan een route rondom de beroemde Luik-Bastenaken-Luik maken. Tijdens de langste afstand fiets je maar liefst 3.022 hoogtemeters.


1. Côte de Miroulle 7. Petit Mormont
2. Côte de Xhoris8. La Damzelle
3. La Fagnoul9. Col du Rideux
4. Côte d'Odeigne10. Roche-à-Frêne
5. Longue Virée11. Chera de la Gombe
6. Saint-Roch12. Roche aux Faucons

Bekijk de beklimmingen

175 km

Je kunt je opmaken voor een aantal flinke kuitenbijters, met een maximaal stijgingspercentage van 20%. Tijdens de 175 kilometer fiets je 2.545 hoogtemeters. Bij Wibrin neem je afscheid van de langste route en kan jij je opmaken voor een flink aantal klimmetjes die jouw route nog doorkruisen.


1. Côte de Miroulle6. Col du Rideux
2. Côte de Xhoris
7. Roche-à-Frêne
3. La Fagnoul
8. Chera de la Gombe
4. Côte d'Odeigne
9. Roche aux Faucons  
5. La Damzelle


Bekijk de beklimmingen

130 km

Tijdens de 130 kilometer fiets je een mooie route door het Belgische landschap. Je fietst o.a. Côte de la Roche aux Faucons (1,5 km lang) & Côte de La Combe (stijgings percentage van 20%)! Je komt tot een totaal van 1.995 hoogtemeters en komt vele mooie plekjes uit de Belgische Ardennen tegen.


1. Côte de Miroulle4. Roche-à-Frêne
2. Côte de Xhoris
5. Chera de la Gombe
3. La Fagnoul
6. Roche aux Faucons

Bekijk de beklimmingen

80 km

Wil jij graag een stukje meemaken van de beroemde Luik-Bastenaken-Luik? Dan is de 80 kilometer perfect voor jou. Tijdens de 80 km fiets je een mooie route door het landschap van de Ardennen, kom je een aantal van de beroemde klimmetjes tegen en bedwing je evengoed 1.303 hoogtemeters.


1. Côte de Miroulle
3. Chera de la Gamba
2. Côte de Xhoris4. Roche aux Faucons

Bekijk de beklimmingen
Je kunt de verschillende routes van de LBL Ardennen Classic ook bekijken via onderstaande button in Google Maps. Zo kun je ze meteen delen met je fietsmaten!

Klimprofielen per route

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting. Klik hier voor meer informatie over de beklimmingen.