Routes

De LBL Ardennen Classic is een échte heuvelklassieker. De afstanden van 78, 129, 174 en 237 kilometer zijn uitdagende routes met veel hoogtemeters. Bekijk hieronder de adembenemende routes en de kaartjes met de indrukwekkende klimprofielen van elke afstand! Klik op de kaartjes voor een vergroting van de afbeelding.

237 km

De 237 kilometer is er eentje voor de goed getrainde wielrenner. De fietsers gaan een route rondom de beroemde Luik-Bastenaken-Luik maken. Tijdens de langste afstand fiets je maar liefst 3113 hoogtemeters.

174 km

Je kunt je opmaken voor een aantal flinke kuitenbijters, met een maximaal stijgingspercentage van 20%. Tijdens de 174 kilometer fiets je 2565 hoogtemeters. Bij Wibrin neem je afscheid van de langste route en kan jij je opmaken voor een flink aantal klimmetjes die jouw route nog doorkruisen.

129 km

Tijdens de 129 kilometer fiets je een mooie route door het Belgische landschap. Je fietst o.a. Côte de la Roche aux Faucons (1,5 km lang) & Côte de La Combe (stijgings percentage van 20%)! Je komt tot een totaal van 1978 hoogtemeters en komt vele mooie plekjes uit de Belgische Ardennen tegen.

78 km

Wil jij graag een stukje meemaken van de beroemde Luik-Bastenaken-Luik? Dan is de 78 kilometer perfect voor jou. Tijdens de 78 km fiets je een mooie route door het landschap van de Ardennen, kom je een aantal van de beroemde klimmetjes tegen en bedwing je evengoed 1435 hoogtemeters.
Je kunt de verschillende routes van de LBL Ardennen Classic ook bekijken via onderstaande button in Google Maps. Zo kun je ze meteen delen met je fietsmaten!

Klimprofielen per route

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting. Klik hier voor meer informatie over de beklimmingen.