LBL Ardennen Classic, dé heuvelklassieker in België

Wielrenners kunnen op zaterdag 8 augustus weer koersen in de Belgische Ardennen tijdens de LBL Ardennen Classic. Deze klassieker van Le Champion vindt voor de 38e keer plaats en heeft uitdagende routes over 78, 129, 173 en 237 km. Bedwing in je eigen tempo de Belgische heuvels en ontdek de verborgen parels van de Ardennen. Inschrijven voor het voordelige early bird-tarief is vanaf nu mogelijk via www.lblardennenclassic.nl.

Klimmen, dalen, buffelen en spurten door de Belgische Ardennen met altijd een magisch uitzicht. De LBL Ardennen Classic is voor vele fietsers dé heuvelklassieker die je een keer gefietst wilt hebben. Met de verschillende afstanden is het voor iedere fietser mogelijk het gevoel van een Belgische heuvelklassieker te ervaren op zo’n 2 uur rijden van Utrecht.

Hoogtemeters
In totaal zijn er 6 uitdagende heuvels opgenomen in het parcours, waarvan de Roche au Faucons de bekendste is. Op deze heuvel maakte Annemiek van Vleuten in 2019 duidelijk dat zij dit jaar Luik Bastenaken Luik ging winnen en ook Jakob Fuglsang stelde op deze heuvel zijn zege in de klassieker vast. Met 3113 hoogtemeters heeft de langste afstand in de LBL Ardennen Classic een serieus hoogteprofiel. Op de kortste afstand, die van 78 km, zijn er nog steeds een kleine 1500 hoogtemeters te overbruggen. Hiermee mag elke afstand in de LBL Ardennen Classic een Belgische heuvelklassieker genoemd worden.

Fietsen voor Nikai 4 Life
Iedere deelnemer kan met zijn deelname stichting Nikai 4 Life steunen. Dit goede doel streeft naar verhoging van de genezingskans van kinderkanker in het algemeen en die van rhabdoïde tumoren in het bijzonder. Tijdens de inschrijving kan er een bedrag gedoneerd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om deze uitdagende prestatie te laten sponsoren voor Stichting Nikai 4 Life. Het sponsorgeld komt voor 100% ten goede aan het onderzoek. Stichting Nikai 4 Life: “Het zou fantastisch zijn om met z`n allen al fietsend ons in te zetten tegen rhabdoïde kinderkanker.”
30-12-2019