LBL Ardennen Classic 2020 is afgelast

Het scenario waar we al voor vreesden is nu helaas ook werkelijkheid geworden. Door de verspreiding van het coronavirus in onze samenleving is het niet verantwoord de LBL Ardennen Classic plaats te laten vinden.

Vandaag, 21 april, besloot ons kabinet dat alle evenementen in Nederland tot 1 september geen doorgang mogen vinden. In België heeft de Federale Regering vorige week een soortgelijk besluit genomen, maar sprak men over het niet door kunnen gaan van massa-evenementen tot september. Dit gaf ons als organisator van de LBL Ardennen Classic nog enige hoop op een andere uitkomst, omdat de Belgische Federale Regering nog geen definitie heeft gegeven wat exact als massa-evenement wordt gezien. Echter, na de berichtgeving vanavond, willen wij nu niet met Nederlandse deelnemers en vrijwilligers naar België afreizen in augustus om deze klassieke heuvelrit te rijden, terwijl dit in Nederland verboden is en in België de maatregelen nog niet duidelijk zijn gedefinieerd. We voelen ons daarom genoodzaakt de LBL Ardennen Classic 2020 af te gelasten.

Net nu we de profkoers Luik-Bastenaken-Luik komende zondag moeten missen, moeten we ook concluderen dat onze toertocht door de Belgische Ardennen niet door kan gaan. Hoe vervelend dit ook is, we begrijpen de genomen maatregelen wel. Wij staan als sportorganisatie voor een gezonde samenleving. Wij zijn een club met een maatschappelijk missie. Jouw gezondheid en die van vrijwilligers en medewerkers staan altijd voorop.

We begrijpen als geen ander dat het voor jou een grote teleurstelling is om niet deel te kunnen nemen aan de LBL Ardennen Classic. Zelf deelnemen aan een klassieke Belgische heuvelrit door de machtige bossen van de Belgische Ardennen is fantastisch, maar we kunnen nu niet samen fietsen en dat gaan we missen. Laten we nu met alle sporters in Nederland volhouden, zodat we straks weer samen kunnen sporten.

Sta jij ingeschreven voor de LBL Ardennen Classic? Dan word je via een persoonlijke mail nader op de hoogte gebracht.
21-04-2020