• Goede doel

Goede doel

logo DuchenneStichting Duchenne Parent Project

Duchenne Parent Project is een stichting opgericht door ouders van kinderen met Duchenne spierdystrofie. Ons doel is het onderzoek te versnellen naar een genezing of behandeling voor Duchenne spierdystrofie en het verbeteren van de medische zorg en kwaliteit van leven.

Duchenne spierdystrofie is een progressieve, ongeneeslijke ziekte die vooral voorkomt bij jongens. Hun spieren breken langzaam af waardoor ze steeds minder sterk worden. Rond 10-12 jaar kunnen ze meestal niet meer lopen. Als de spieren nodig voor de ademhaling te zwak worden is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor het uiteindelijk een fatale ziekte is.

Er is de laatste jaren succesvol onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ziekte, de levensverwachting is gestegen door beademing, maar de tijd dringt! Om een behandeling te ontwikkelen waardoor ook de kinderen die nu met deze ziekte leven kunnen genezen, is nog meer onderzoek nodig. En geld. Juist in een tijd waarin bezuinigingen het onderzoek onnodig vertragen.

Kijk voor meer informatie op www.duchenne.nl.

Wij vragen je om tijdens jouw inschrijving een donatie te doen. Schrijf je in voor LBL Ardennen Classic