Fiets de virtuele LBL Ardennen Classic!

Bkool en Fietssport organiseren 5 virtuele toertochten

We hebben alle toertochten deze zomer moeten afgelasten. Het blijft een bizarre realiteit. Om toch samen van de mooiste toertochten te kunnen genieten organiseren we in samenwerking met Bkool en Fietssport de Fietssport League. Gedurende een maand fiets je vijf virtuele routes van échte toertochten, waaronder onze LBL Ardennen Classic!

Niets kan een rit door de Ardennen vervangen. Het gevoel op klassieke grond te rijden, de prachtige uitzichten en het ruisen van de wind door de bomen; dit kun je alleen in de Belgische Ardennen ervaren. Toch kunnen we het met moderne technologie wel benaderen.

Rijd de oudste wielerklassieker vanaf 31 mei vanuit je huis. Fiets deze prachtige Belgische tocht als losse rit of doe mee aan de Fietssport League. Tijdens je rit zie je videobeelden van de omgeving, je voelt de intensiteit van de heuvels en je waant je echt even in de Ardennen.

Virtueel fietsen
Eén wielerdiscipline is de afgelopen maanden enorm gegroeid: virtueel fietsen. Steeds meer fietsers werken hun training af op een indoortrainer. Vaak gekoppeld aan een digitaal platform waar je met en tegen anderen fietst. Uit onderzoek van de NTFU blijkt dat 36% van de sportieve fietsers een indoortrainer heeft. “Het leek ons daarom gaaf de afgelaste tochten virtueel te fietsen”, zegt Harry Brands van de NTFU. “Niet om tegen elkaar te strijden, maar samen te rijden.” Daarom bundelde de wielersportbond haar krachten met het virtuele fietsplatform Bkool die eerder al de virtuele Ronde van Vlaanderen en digitale toerversie van de Amstel Gold Race organiseerden.

Fietssport League: fiets ze alle vijf
Van 20 mei tot en met 18 juni rijden we de Fietssport League: vijf toertochten, ieder met een eigen karakter, maar allen uitdagend. De tochten variëren van 28 tot 39 km. Onderweg tackle je mooie klimmen zoals de Holterberg, Posbank, Cauberg en La Redoute én raas je over Drentse gravelwegen. Fiets samen met andere deelnemers of kies ervoor de tocht tot vijf dagen na het evenement zelf te volbrengen.

  • Sallands Mooiste, 20 mei
  • Roodtoer Strade Bianche, 26 mei
  • LBL Ardennen Classic, 31 mei
  • Hago Limburgs Mooiste, 6 juni
  • Ronde van Arnhem, 13 juni
De uitdaging is om alle 5 toertochten binnen 6 dagen na de start te volbrengen en zo in één maand 5 prachtige ritten te volbrengen. Je kunt het ook wat rustiger aan doen en op een later moment fietsen, de ritten blijven beschikbaar in Bkool.

Fiets mee en win
Deelnemen is gratis. Registreer een Bkool-account en maak een maand lang gratis kennis met het platform. NTFU-leden krijgen zelfs 3 maanden extra een gratis lidmaatschap van Bkool. Voltooi je binnen een maand alle vijf de tochten? Dan maak je kans op één van de vijf Fietssport tenues waarmee je na de lockdown gesoigneerd aan de start van je volgende tocht verschijnt.

Kijk op de website van Fietssport voor meer informatie of meld je meteen aan bij Bkool en fiets mee!
15-05-2020