Beklimmingen

De LBL Ardennen Classic is een échte heuvelklassieker. Venijnige klimmetjes zetten je benen constant op scherp en het bereiken van elke top is een absolute prestatie! Bekijk de verschillende beklimmingen die je trotseert in de Belgische Ardennen.

Dit zijn de beklimmingen van de LBL Ardennen Classic:

Côte de Xhoris
2,5 km lang
4,8% gemiddeld
9,3% max

De volgende nieuwe beklimming op de route. Een vrij lange en onbekende beklimming naar het pitoreske dorpje Xhoris.
Côte de Ridieux
2,2 km lang
6,9% gemiddeld
12,2% max

Alleen de langste 2 afstanden doen de Col de Rideux aan. Vanaf dit moment wordt het zwaar, de kilometers beginnen te tellen en de beklimmingen volgen elkaar in rap tempo op.
Côte de Roche a Frene
2 km lang
9% gemiddeld
15% max

De 129 km route voegt zich bij de 2 langste afstanden en gelijk begint de beklimming van de Roche a Frene. Een pittige beklimming, vanuit het gelijknamige dorpje. Veel hoogtemeters moeten worden overwonnen en het gemiddelde stijgingspercentage liegt er niet om.
Côte de Vien
5,8 km lang
3% gemiddeld
9% max

De langste beklimming van de dag is de Cote de Vien, een kleine 6 km. Maar door het lage stijgingspercentage is de beklimming goed te doen. Eenmaal boven, draai je even om en neem even de tijd om van het prachtige uitzicht te genieten.
Côte de la Combe
700 m lang
8,7% gemiddeld
20% max

Dit is een echte kuitenbuiter. Na de spoorwegovergang en de passage langs de duikschool in Gombe, fiets je tegen een muur aan. Een paar honderd meter dik boven de 10%!!
Côte de Roche aux Faucons
1,5 km lang
9,8% gemiddeld
16% max

De laatste en bekendste beklimming van de dag. De Cote de Roche aux Faucons, vrij vertaald naar valkenrots, is tevens de laatste beklimming van de profronde van Luik-Bastenaken-Luik. Hier liet Jacob Fuglsang eerder dit jaar alle concurrenten achter zich. Doe jij dit ook met je fietsmaten?

Klimprofielen per route

Klik op het kaartje voor een vergroting

78 km

1.435 hoogtemeters

129 km

1.978 hoogtemeters

174 km

2.565 hoogtemeters

237 km

3.113 hoogtemeters