• Nieuws
  • BLOG: Vrouwen gezocht voor LBL Ardennen Classic

BLOG: Vrouwen gezocht voor LBL Ardennen Classic

Hi fietsvrouw. Heb je zin in een uitdaging? Niet zomaar een uitdaging op de racefiets. Eén met veel hoogtemeters, fantastische beklimmingen, nog betere afdalingen en met waanzinnig uitzicht. Leuk! Doe dan zaterdag 10 augustus, net als ik, mee aan de LBL Ardennen Classic. Ik ga het dit jaar gewoon doen. Mijn excuses zijn op. Ik ben dit jaar niet zwanger, ik heb oppas en ik ben harstikke fit. Het hotel is geboekt en mijn stuurbordje wordt gedrukt: ik heb er nu al zin in.

Als fietser en communicatiespecialist van Le Champion zie ik dit evenement als een speciaal evenement. Ik zie al tien jaar die idyllische foto’s voorbij komen van de Ardennen. Ieder jaar kriebelt het weer. Eerst dacht ik dat ‘LBL’ voor de afgetrainde fietsgek was. Zo’n wielrenner die er van droomde om afgebeuld te worden in de heuvels. Die eigenlijk het liefst meedeed met de Tour de France, maar die geen profploeg had. In de jaren die volgde, raakte ik zelf verknocht aan mijn racefiets. En mijn mening over de fietsdoelgroep veranderde: iedere beetje getrainde fietser kan meedoen aan deze Belgische klassieker. Niet alleen ik, maar jij ook!

En misschien heb je daar nog helemaal niet aan gedacht dat jij dit kan doen. Misschien denk je wel, ‘wat een gedoe, helemaal naar België’. Denk je dat je niet kan klimmen omdat je alleen maar door de polder fietst. Stop met twijfelen. Doe het gewoon. Luik is maar 2 uur rijden vanaf Utrecht en ken je die uitspraak, ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’? Oke, doe je mee?

Eigenlijk zou ik het wel leuk vinden als ik wat meer vrouwen onderweg tegen zou komen. Ik ben helemaal niet zo geëmancipeerd, maar als ik kijk naar het percentage vrouwen, dan word ik daar een beetje verdrietig van. 10% van de deelnemers is maar vrouw. Dus hop, hop vrouwen, ga er voor. Samen krikken we dat percentage omhoog.

Ik ga voor de 129 km, met zes beklimmingen en 2013 hoogtemeters. Ik vind het eigenlijk wel heel vet dat ik dan eindelijk die beklimmingen kan doen van Luik-Bastenaken-Luik, zoals de Côte de Roche aux Faucons. Dat ik dan eindelijk over die idyllische wegen kan fietsen. Mijn vriend fietst mee, dus als de vermoeidheid toeslaat, weet ik welk wiel ik moet pakken.

De komende vier weken zal ik ongeveer drie ritten per week fietsen door de polder, variërend van 40 tot 70 kilometer. Dan moet ik er helemaal klaar van zijn en kan ik de LBL Ardennen Classic van mijn lijst strepen. Wil je mijn trainingen volgen? Check mijn strava.

Ik ben benieuwd, voor welke afstand jij ga? 78 (nieuw), 129, 173 of 233 km? Zie hier alle routes. Heel veel succes en tot 10 augustus in Luik ? 

Nancy Karels