• Nieuws
  • 1.500 deelnemers trotseren kuitenbijters tijdens LBL Ardennen Classic

1.500 deelnemers trotseren kuitenbijters tijdens LBL Ardennen Classic

Zaterdagochtend meldden zich ruim 1.500 fietsers bij de startlocatie Country Hall de Liège, klaar voor hun deelname aan de LBL Ardennen Classic. Voor de 36e keer organiseerde Le Champion deze uitdagende toertocht door de Belgische Ardennen. Deelnemers konden tijdens deze editie kiezen uit de afstanden 125, 170 en 233 km, waarbij zij voor meerdere pittige beklimmingen kwamen te staan. De zomerse temperaturen van dit weekend maakten de toertocht extra mooi en met bekende kuitenbrekers op het parcours als de Chambralles en de Roche aux Faucons hebben de wielrenners een echte prestatie geleverd.

De LBL Ardennen Classic is al jaren een geliefde toertocht onder wielrenners. Gebaseerd op het parcours van de oudste wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik biedt het parcours wielrenners de unieke mogelijkheid om de Belgische heuvels te trotseren.

Startschot Bram Tankink
Het startschot werd verzorgd door profwielrenner Bram Tankink van Team LottoNL-Jumbo. Na de start vertrokken de deelnemers, met Tankink in het wiel, in zuidelijke richting naar Côte de Chambralles, de eerste steile klim op het parcours. Vanuit de lager gelegen verzorgingspost Champ de Harre zetten de wielrenners van de drie verschillende afstanden elk hun eigen tocht voort. De 233 km daalde via Champ de Harre naar Bastenaken, de 170 km vertrok richting verzorgingspost Samree en de 125 km maakte een lus onder Harre om daarna de weg terug in te zetten.  

De wielrenners sloten de dag af met twee flinke beklimmingen: de fameuze Côte de la Combe (8.7%) en Côte de la Roche aux Faucons (9.8%). Het was een zwaar parcours, maar is erg goed ontvangen door de deelnemers. Zij hebben dan ook heuse prestaties geleverd en zijn bij de finish in Luik terecht warm onthaald.

De LBL Ardennen Classic kent ook een wedstrijdelement. De klimtijden zijn op de Côte de Chambralles, Col de Roche a Frene en Côte de la Roche aux Faucons namelijk vastgelegd. De snelste mannen en vrouwen kregen een origineel LBL Ardennen Classic bolletejstrui uitgereikt.

€ 2.312,- euro opgehaald voor Stichting Duchenne Parent Project
Bij de inschrijving van de LBL Ardennen Classic konden de deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan het officiële goede doel: Stichting Duchenne Parent Project. Deze stichting is opgericht door ouders van kinderen met Duchenne spierdystrofie. Het doel is om het onderzoek te versnellen naar een genezing of behandeling voor Duchenne spierdystrofie en het verbeteren van de medische zorg en kwaliteit van leven. In totaal werd er een bedrag van € 2.312,- euro opgehaald.