• Nieuws
  • Pittige omstandigheden zorgen voor overwinningsgevoel

Pittige omstandigheden zorgen voor overwinningsgevoel

De Belgische Ardennen wren het domein van ruim duizend fietsers die meededen aan de LBL Ardennen Classic. De deelnemers aan deze 35ste wielerklassieker van Le Champion moesten tijdens de 125, 170 en 233 kilometer behoorlijk afzien. Met de regenjassen aan werd er gestart en door de natte omstandigheden werd het een zware tocht. Dat versterkte wel het overwinningsgevoel toen zij de finish passeerden in Luik, dat was aan de blije gezichten af te lezen. Ook Team LottoNL-Jumbo ging vandaag de uitdaging aan.

De  LBL Ardennen Classic is één van de wielerklassiekers die je als wielrenner een keer gefietst moet hebben. Het decor in België is wonderschoon en voor fietsers met klimmersbenen is dit ‘the place to be’. Fietsers die kozen voor de langste afstand van 233 km, moesten maar liefst 4.100 hoogtemeters overbruggen. Maar ook tijdens de kortere afstanden van 170 en 125 km moest er behoorlijk geklommen worden op het vernieuwde parcours. Onderweg werden zij tijdens de diverse posten goed verzorgd door de organisatie. Toen de fietsers aan het einde van de dag de finish passeerden, konden zij trots pronken met hun medaille, nadat er een warme douche werd genomen.

Omdat de LBL Ardennen Classic onderdeel uitmaakt van de ‘6 van Lotto’, was ook Team LottoNL-Jumbo present. De Belgische renner Maarten Wijnants van de Nederlandse wielerploeg deed mee aan deze thuiswedstrijd. Hij stapte samen met ploegleider Grischa Niermann op de fiets. Zij maakten er samen met de deelnemers een goede training van en legden 125 km af. “Ondanks het slechte weer heb ik genoten van het parcours en het goede gezelschap”, aldus Wijnants.

Onderweg was er ook tijd om te strijden om de felbegeerde bolletjestrui. Op drie verschillende beklimmingen, namelijk Col de Chambrailles, Col de Roche a Frene en Col de la Roche aux Faucons, werden de tijden geklokt. De uitslag is terug te vinden op www.lblardennenclassic.nl.

Deelnemers  konden tijdens hun inschrijving een donatie doen voor het goede doel Duchenne Parent Project. Zij ontvingen vandaag een cheque van  €2.100,-.