• Nieuws
 • Belangrijke informatie voor zaterdag!

Belangrijke informatie voor zaterdag!

Lees hieronder belangrijke informatie over de LBL Ardennen Classic op zaterdag 12 augustus betreft het weer, veiligheid en het veranderen van afstand.

Advies weer
Komende zaterdag zal de temperatuur rond de 19 graden liggen, een heerlijke fietstemperatuur. Echter is er wel regen voorspeld, wat er voor kan zorgen dat je het sneller koud kan krijgen. Houd hier rekening mee met je kledingkeuze.

Neem regenkleding mee
Ons advies richting de deelnemers luidt om passende regenkleding te dragen, zo mogelijk een isolatiedeken of poncho / vuilniszak mee te nemen. Tijdens langere pauzes op bevoorradingsposten kun je snel kou vatten, en deze koude is moeilijk om weer uit het lichaam te krijgen bij hervatting van de inspanning. Daarnaast is het advies om na de activiteit (hopelijk bij de finish) zo snel mogelijk te douchen en isolerende kleding aan te trekken.

Eten
Onderweg op de verzorgingsposten hebben we sportdrank van onze partner Isostar en op iedere post is er keuze uit andere producten. Het is belangrijk dat je onderweg op tijd begint met eten en drinken. Zorg daarom zelf ook voor gelletjes en energierepen. Tip: Kijk of je een wekkertje kunt zetten dat je met een vaste frequentie herinnert om te eten en te drinken en/of spreek met je fietsmaatjes af dat jullie elkaar eraan herinneren. Zo voorkom je een hongerklop.

Veiligheid op de dag zelf

 1. De LBL Ardennen Classic is een zware klassieker die in vrij tempo verreden wordt. Wees echter niet overmoedig en bedenk dat het lastigste gedeelte in de laatste 80 km zit; rij jezelf daarom in het eerste gedeelte niet over de kop. Het minimaal aanbevolen verzet voor deze klassieker is 39×26/28/30.
 2. Bij pech die je niet zelf kunt verhelpen, kun je een beroep doen op een van de materiaalwagens of posten op de route. Je dient hiervoor het op het stuurbordje vermelde nummer van de organisatie te bellen. Voor noodgevallen (ambulance/politie) kan je bellen met 112, het landelijke alarmnummer in België.
 3. Dringend vragen wij je je aan de Belgische verkeersregels te houden. De politie heeft laten weten bij overtreding hiervan streng op te treden. De boetes in dit land zijn niet misselijk; buiten de bebouwde kom is het bijv. in België officieel niet geoorloofd om met twee personen naast elkaar te fietsen.
 4. Houd je aan de volgende gedragscode:
  – houd je aan de verkeersregels (dus rechts fietsen en links inhalen en stoppen voor verkeerslichten);
  – houd zichtbaar rekening met anderen in het verkeer;
  – gebruik een fietsbel;
  – geef tijdig aan welke richting je gaat volgen;
  – blijf beleefd tegen andere weggebruikers;
  – rijd altijd op het aangegeven fietspad;
  – passeer een fietser of wandelaar op gepaste snelheid;
  – volg aanwijzingen op van de organisatie, politie en verkeersregelaars;
  – gooi afval in een afvalbak;
  – fiets je eigen tempo en realiseer je dat een toerfietsevenement geen wedstrijd is.
 5. Voor je eigen veiligheid wordt iedereen dringend geadviseerd een valhelm te dragen.
 6. Fiets attent en doe rustig aan, vooral in de afdalingen als het regent; bederf deze rit niet voor organisatie en mededeelnemers en voorkom ongelukken!
 7. Elke deelnemer is verplicht in het bezit te zijn van een geldige WA-verzekering met buitenlanddekking. Daarnaast dient men in het bezit te zijn van een ongevallenverzekering. Een reisverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen. De organisatie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor een ongeval overkomen aan een deelnemer.
 8. Vooral niet vergeten:
 • deelnemersbewijs/registratienummer;
 • geldig paspoort;
 • verzekeringsbewijs ziektekosten;
 • geld;
 • reservemateriaal/EHBO setje;
 • regenkleding;
 • valhelm

Onderweg van afstand veranderen
Mocht je tijdens jouw tocht een kortere afstand willen afleggen, dan is dit mogelijk. Als je de 233 km hebt gekozen en je wilt toch liever de 170 km rijden, dan kun je bij Wibrin afslaan. Als je de 170 km rijdt, dan kun je bij Manhay afslaan voor de 125 km.  Dit wordt onderweg goed aangegeven. Denk aan jezelf en maak onderweg verstandige keuzes.