Nieuws /

Inschrijving geopend

Le Champion neemt op zaterdag 12 augustus wielrenners voor de 35e keer mee door de Belgische Ardennen tijdens de LBL Ardennen Classic. Dit is dé kans voor fietsfanaten om kennis te maken met vele bekende heuvels die ook de profs beklimmen. De lustrum editie met afstanden van 125, 167 en 230 km is met meer hoogtemeters uitdagender dan ooit. De inschrijving is geopend via www.lblardennenclassic.nl.

De profs komen volgende maand tijdens deze voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik al in actie. De laatste Ardennenklassieker van het voorjaar is de oudste en één van de meest prestigieuze klassiekers. Voor de 103e keer vindt de Belgische koers plaats, die vorig jaar werd gewonnen door Wout Poels. De toertocht van Le Champion is gebaseerd op Luik-Bastenaken-Luik en vindt plaats op zaterdag 12 augustus. De temperatuur is dan inmiddels aangenamer en de fietsbenen zijn beter getraind. Het is tevens een mooi moment voor een zomers wielerweekend met vrienden of familie. Als fanatieke wielrenner kom je tijdens de LBL Ardennen Classic helemaal aan je trekken.

Bekenden beklimmingen als de Le Chambralles en Roche au Foucons worden voorgeschoteld. Maar er zitten nog een aantal nieuwe Waalse reuzen in die de renners uit het zadel laten komen. Zoals de Cote de Vien, een klim van 5,8 km met een stijgingspercentage van 9%. Of wat dacht je van 20% op de Cote de Combe zo’n 18 km voor het einde.

Schrijf je nu in!

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief