1500 deelnemers trotseren kuitenbijters tijdens LBL Ardennen Classic

Een kleine 1500 fietsers meldden zich vandaag bij de startlocatie Country Hall de Liège, klaar voor hun deelname aan de LBL Ardennen Classic. Voor de 37e keer organiseerde Le Champion deze uitdagende toertocht door de Belgische Ardennen. Wielrenners konden tijdens deze editie kiezen uit de afstanden 78, 129, 173 en 237 km, waarbij zij voor meerdere pittige beklimmingen kwamen te staan. Het was perfect fietsweer met een pittig windje. Dit maakte de toertocht extra zwaar en met bekende kuitenbijters op het parcours als de Roche aux Faucons hebben de wielrenners een echte prestatie geleverd.

De LBL Ardennen Classic is al jaren een geliefde toertocht onder wielrenners. Gebaseerd op het parcours van de oudste wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik biedt het parcours wielrenners de unieke mogelijkheid om de Belgische heuvels te trotseren.

Start Country Hall
Deelnemers stonden zaterdagochtend al vroeg aan de start in Luik. Na een eerste inspanning kwamen zij na 27 km de eerste steile klim op het parcours tegen, de Côte de Xhoris met een gemiddelde van 4,8%. Na deze eerste beproeving vervolgden alle renners hun route verder zuidwaarts door de altijd glooiende Belgische Ardennen. De route over 237 km ging zelfs tot aan Bastenaken. Voordat de finish in Luik bereikt werd moest nog een flink aantal beklimmingen bedwongen worden.

De wielrenners sloten de dag af met twee flinke beklimmingen: de fameuze Côte de la Combe (8.7%) en Côte de la Roche aux Faucons (9.8%). Het was een zwaar parcours, maar het is erg goed ontvangen door de deelnemers. Zij hebben dan ook heuse prestaties geleverd en zijn bij de finish in Luik terecht warm onthaald.
De LBL Ardennen Classic kent ook een wedstrijdelement. De klimtijden zijn op de Côte de Vien en Côte de la Roche aux Faucons namelijk vastgelegd. De snelste mannen en vrouwen ontvangen twee startbewijzen voor volgend jaar. Alle resultaten zijn terug te vinden op www.lblardennenclassic.nl

Ruim € 4.000,- euro opgehaald voor Stichting Nikai 4 Life
Bij de inschrijving van de LBL Ardennen Classic konden de deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan het officiële goede doel: Stichting Nikai 4 Life. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een rhabdoïde tumor. Deze kinderen hebben een erg slechte prognose, omdat er voor deze agressieve tumor nog geen gerichte behandeling is. Stichting Nikai 4 Life wil hier verandering in brengen en Nikai`s zoektocht naar “ik hoop dat dit medicijn wel werkt” voortzetten. Kinderen moeten gewoon kind kunnen zijn en horen niet zo jong aan kanker te sterven! In totaal werd er een bedrag van €4.063,94 opgehaald, drie deelnemers hebben individueel €2.353,94,- bij elkaar gefietst.

Meer fietsen met Le Champion
Voor fietsers die de komende weken op zoek zijn naar een nieuw doel, organiseert Le Champion de Bauke Mollema Tocht (zondag 25 augustus) en de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic (zaterdag 22 september). Meer fietsevenementen staan op www.lechampion.nl.
10-08-2019